Kristiinankaupungin kirkko

Uusi kirkko

Läntinen Pitkäkatu 20, 64100 Kristiinankaupunki

Kristiinankaupungin kirkko

Kristiinankaupungin kirkko valmistui vuonna 1897 arkkitehti Jac. Ahrenbergin piirrustuksten mukaan. Tyyliltään se on goottinen sekatyyli ja oli alunperin suunniteltu rapattavaksi. Kellotorni on 47 m korkea.

Sivuikkunoiden mosaiikkimaalauksista yksi esittää Jeesuksen syntymää ja toinen Vuorisaarnaa. Taiteilija on kristiinalainen Birgitta Recksén. Kattokruunut ovat 1700 luvulta ja sijaitsivat alunperin Ulrika Eleonora kirkossa, kuten kolmiosainen alttaritaulu. Alttaritaulun aihe on Kristuksen viimeinen ateria, ristiinnaulitseminen ja taivaaseennouseminen. Alttaritaulun on maalannut Lorenz GottmanTukholmasta.

Urut ovat 24 säkeiset, vuodelta 1978 ja Kangasalan urkutehtaan rakentamat.

Kirkkon sisusta peruskorjattiin 1999-2000. Kirkossaon istumapaikat 1000 henkilölle. Tavallisesti kirkko on ympärivuotisessa käytössä mutta syksystä 2016 se on suljettu mm. ikkunoiden ja katon korjausten takia.

Kristiinankaupungin kirkko on suljettu 1.9.2016 lähtien julkisivukorjaustöiden takia. Suomenkieliset jumalanpalvelukset ja toimitukset pidetään korjauksen aikana seurakuntakeskuksessa Paarmaninkatu 4, kirkon vieressä.

Lastenhoitohuone