Ulrika Eleonora kirkko

Ulrika Eleonora kirkko

Kirkkokatu/Aitakatu, 64100 Kristiinankaupunki

Kirkossa ei ole lämmitystä. Heinäkuussa jumalanpalvelukset pidetään tässä kirkossa. Kirkkoon mahtuu 400 henkilöä. Pyörätuolissa olevat henkilöt tarvitsevat avustajan päästäkseen kirkolle. Ulrika Eleonoratien ja puiston kautta pääsee helpommin. Kirkossa on korkeat kynnykset. 

Ulrika Eleonora on paikkakunnan vanhin kirkko. Kaupungin ensimmäinen kirkko valmistui 1658 ja paloi 1697. Se sijaitsi samalla paikalla kuin nykyinen Ulrika Eleonora kirkko. Uusi kirkko rakennettiin nopeasti ja vihittiin käyttöön vuonna 1700. Kellotapuli on vuodelta 1704. Vuonna 1714 suuren vihan aikana viholliset  ryöstivät kaiken irtaimiston. Jouduttiin hankkimaan mm. uudet kattokruunut, kynttilänjalat ja alttaritaulu. Nämä esineet ovat tänä päivänä Kristiinankaupungin uudessa kirkossa.

Ulrika Eleonora kirkko oli pois käytöstä uuden kirkon valmistuttua 1897 aina vuoteen 1965 asti. Korjaustöiden aikana valkoinen maali poistettiin penkeistä ja alkuperäinen pilviaihe saatiin näkyviin. Pilvet symbolisoivat Jumalaa ja taivasta. Alttarin vasemmalla puolella on vuonna 1776 Nils Strömbäckin rakentamat urut. Kirkon yhteydessä on vanha hautusmaa, eräiden sukujen hautakammiot ja kaupungin sankarihaudat.

Avoinna 1.6 - 31.8 ma-pe 9-16

Pysäköinti Pysäköinti