Lapväärtin kirkko

Eteläinen Lapväärtintie 118 , 64300 Lapväärtti

Lapväärtin kirkko

Lapväärtin kirkon piirrustuksen on tehnyt arkkitehti Ernst B. Lohrmann ja kirkkoa on pidetty Suomen toiseksi suurimpana maaseutukirkkona. Kirkko valmistui vuonna 1852 ja se on suunniteltu 3000 henkilölle. Kirkkoa korjattiin viimeksi vuonna1979.

Alttaritaulu on vuodelta1861, se on Erik Johan Löfgren maalaama kopio Leonardo da Vincin "ehtoollisesta". Lapväärtin kirkon 34 säkeiset urut ovat vuodelta 1958, rakentaja Gebrüder Jemlich. Vuosina 1994-1995 kirkon etuosaa muutettiin ja sinne asennettiin lapväärtiläisen Dan Martikaisen rakentamat kuoriurut.

Kirkko on talvisaikaan avoinna ainoastaan pyhäinpäivänä, adventtina, jouluna ja pääsiäisenä. Toukokuusta syyskuuhun siellä pidetään sunnuntaijumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia.