Yhteinen kirkkoneuvosto

Yhteinen kirkkoneuvosto on korkein toimeenpaneva elin Kristiinankaupungin seurakuntayhtymässä. Yhteinen kirkkoneuvosto valmistelee asiat yhteisen kirkkovaltuuston kokouksia varten ja huolehtii valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuudesta.

Yhteisen kirkkoneuvoston toimikausi on kaksi vuotta. Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee jäsenet; neljä jäsentä suomalaisesta seurakunnasta ja kuusi jäsentä ruotsalaisesta seurakunnasta. Puheenjohtajana toimii jomman kumman kirkkoherra. Porvoon tuomiokapituli nimeää puheenjohtajan.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet 2017-2018

Hans Ingvesgård varapj.(henkilökohtainen varajäsen Stig Kronlöf),Bo-Göran Ingves (Sonja Grönholm), Milla Mattila (Jukka Kangasniemi ), Markku Helkiö (Lauri Ketonen), Pekka Koskinen (Paulina Andlin), Marianne Salo-Tuisku (Mauri Jansson), Eva Mattila (Britta Hedberg), Tor-Erik Berglund (David Sandbacka), Britt-Marie Teir (Britt-Inger Hanses), Marianne Lindahl (Cia Rönnqvist), Tony Westerlund (Kenneth Bergqvist).

Yhteinen kirkkovaltuusto

Yhteinen kirkkovaltuusto on korkein päättävä elin Kristiinankaupungin seurakuntayhtymässä. Yhteiseen kirkkovaltuustoon tulevat asiat ovat yhteisen kirkkoneuvoston valmistelemat.

Sekä yhteinen kirkkovaltuusto että seurakuntien kirkkonevostot valitaan neljän vuoden välein. Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 2018. Yhteiseen kirkkovaltuustoon kuuluu 21 jäsentä.

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet 2015-2018

Eva Stina Berg, Kenneth Bergqvist, Jorma Enberg, Sonja Grönholm, Tanja Helkiö, Bo-Göran Ingves, Hans Ingvesgård, Lauri Ketonen, Pekka Koskinen, Stig Kronlöf, Eva Mattila, Milla Mattila, Cia Rönnqvist, Marianne Salo-Tuisku, Marja-Riitta Sevon, Britt-Marie Teir, Gunilla Teir, Jens Tåg, Tony Westerlund, Anders Österback.