Yhteinen kirkkoneuvosto

Yhteinen kirkkoneuvosto on korkein toimeenpaneva elin Kristiinankaupungin seurakuntayhtymässä. Yhteinen kirkkoneuvosto valmistelee asiat yhteisen kirkkovaltuuston kokouksia varten ja huolehtii valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuudesta.

Yhteisen kirkkoneuvoston toimikausi on kaksi vuotta. Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee jäsenet; neljä jäsentä suomalaisesta seurakunnasta ja kuusi jäsentä ruotsalaisesta seurakunnasta. Puheenjohtajana toimii jomman kumman kirkkoherra. Porvoon tuomiokapituli nimeää puheenjohtajan.

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsenet 2019-2020

Stig Kronlöf vice ordf. (personlig suppleant Johan Eklöf ) Kenneth Bergqvist (David Sandbacka), Sonja Grönholm (Gerd Metsäranta), Tony Westerlund (Tor-Erik Berglund), Gunilla Teir (Berit Holmlund), Marianne Lindahl (Margareta Rissanen), Henrik Lindfors (Peter Nordgren), Janica Koivunen (Marianna Metsäranta), Jari Salmela (Emmanuel Igbineidon), Jari Kallio (Jorma Haapamäki), Johanna Alén (Eeva Kangasniemi)

Yhteinen kirkkovaltuusto

Yhteinen kirkkovaltuusto on korkein päättävä elin Kristiinankaupungin seurakuntayhtymässä. Yhteiseen kirkkovaltuustoon tulevat asiat ovat yhteisen kirkkoneuvoston valmistelemat.

Sekä yhteinen kirkkovaltuusto että seurakuntien kirkkonevostot valitaan neljän vuoden välein. Seuraavat seurakuntavaalit järjestetään 2018. Yhteiseen kirkkovaltuustoon kuuluu 21 jäsentä.

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsenet 2019-2022

Johanna Alén, Kenneth Bergqvist, Yvonne Djupsjöbacka, Jorma Enberg varapj, Sonja Grönhom, Jorma Haapamäki, Britt-Inger Hanses, Berit Holmlund, Jari Kallio, Janica Koivunen, Stig Kronlöf, Henrik Lindfors, Gerd Metsäranta, Marianna Metsäranta, Peter Nordgren, Margareta Rissanen, Jari Salmela, David Sandbacka, Tony Westerlund, Erkki Wirtanen, Anders Österback puheen johtaja.