Tervetuloa Kristiinankaupungin seurakuntayhtymän sivulle

Kristinankaupungin seurakuntayhtymä koostuu kahdesta seurakunnasta: Kristiinankaupungin ruotsalaisesta ja Kristiinankaupungin suomalaisesta seurakunnasta. Seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä ja niitä johtaa kyseisen seurakunnan kirkkoherra.

Seurakuntayhtymä palvelee molempia seurakuntia ja sen alaisuuteen kuuluu talous-, henkilöstö- ja tietohallinto, kiinteistö- (paitsi seurakuntakodit) ja hautaustoimi. Korkein päättävä elin on yhteinen kirkkovaltuusto, jonne valitaan  21 edustajaa joka neljäs vuosi.

Seurakuntayhtymään kuului runsaat 5530 jäsentä 31.12.2017.

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.